TATAREK RT08 GTD Bufor automatizált vezérlő

4.0 (0 Összesített értékelés)

Mikroprocesszoros hőmérséklet-szabályozó fűtési elosztó tárolótartályos kandallókályhán alapuló, vízhőcserélővel ellátott, levegőellátás fojtószelepvezérléssel ellátott fűtőberendezéshez

... többet

Termék azonosító: 46011205
A szállítás ára: 1 750 Ft
Raktáron 3 db.
54 620 Ft
43 010 Ft ÁFA nélkül
Biztonságos fizetés hitelkártyával
QMS ISO 9001 minőségi tanúsítvány birtokosa
Több mint 10 éves tapasztalat a területen

TATAREK RT08 GTD Bufor automatizált vezérlő

- az RT-08 G BUFOR LUX mikroprocesszoros hőmérséklet-szabályozó egy olyan fűtőkör vezérlésére szolgáló vezérlő, amelyben a hőforrás egy kályha vagy egy vízhőcserélővel ellátott kandallóbetét, és amelynek működését egy fojtószelep vezérli az égési folyamat szabályozására. A hő a tárolótartályba (BUFOR), a melegvíztárolóba (DHW) és a központi fűtésbe (CH) kerül.

- Ennek a szabályozónak az az alapvető funkciója, hogy a kályha vízhőcserélőjének hőmérsékletét a beállított értéken tartsa a fojtószelep nyitásával, amely a tűzteret levegővel látja el, a vízhőcserélő hőmérsékletétől függően.

A vezérlő alapfunkciói közé tartozik továbbá a két használati melegvíz-keringető szivattyú teljesen automatikus működtetése az egyes szivattyúk egyedi hőmérséklet-beállításai alapján, valamint egy használati melegvíz-töltő szivattyú, amelynek működését a használati melegvíz-tároló tartályban vagy az akkumulációs tartályban elhelyezett két érzékelő segítségével végzett hőmérsékletmérés szabályozza.

- A fojtószelep működését a felhasználó által beállított hőmérséklet és a kályha vízhőcserélőjének tényleges hőmérséklet különbsége szabályozza, ettől függően a szelep záródik vagy nyílik. A szárny folyamatosan 10%-kal nyílik (100% - teljes szárny nyitás). Minden egyes alkalommal, amikor a fojtószelep aktiválódik, a vezérlőpanelen a megfelelő fényjelző világít. Az áramellátás megszakadása vagy a vezérlőnek az elektromos hálózatról való leválasztása azt eredményezi, hogy a csappantyú teljesen zárt állapotba kerül, így lezárja a fűtési rendszer levegőhöz való hozzáférését.

- Az RT-08G BUFOR LUX szabályozó egy másik termék, amelyet melegvíz-betétes kályhák működtetésére terveztek, ami tovább bővíti az ilyen kályhák használata során nyert hő leghatékonyabb felhasználásának lehetőségeit. A "nyári üzemmód" funkció lehetővé teszi, hogy a nyári időszakban csak a használati melegvíz töltőszivattyút vagy a tárolótartályt működtessék, anélkül, hogy a fűtési elosztást kiszolgáló egyéb CH-szivattyúkat működtetni kellene. Egy másik funkció, amelyet ebben a vezérlőben alkalmaztak, a programozható termosztát funkció beépítése ebbe a vezérlőbe, amely lehetővé teszi az egyéni hőmérséklet-beállításokat a nap négy időpontjában.
Ebben a vezérlőben háttérvilágítású LCD-kijelzőt használtak, amely teljes körű leíró adatokat szolgáltat a vezérlő aktuális működéséről, valamint a módosítható segédfunkciókról.

- A vezérlő felszereltségéhez tartozik továbbá a hőmérséklet-érzékelők egyikének sérülését és az elosztórendszerben lévő víz túlmelegedését jelző jelzés, amely a hang- és fényjelzéseken kívül Dovods mindkét keringető folyamatos működését és a fojtószelep teljes elzárását is jelzi a fűtési rendszer biztonságos kioltása érdekében.


Alapvető műszaki paraméterek

Tápegység 230 V/50 Hz
Keen terhelési teljesítmény 5W
Maximális kapcsolási teljesítmény 750W
Kimenetek száma a szivattyú vezérléséhez 3×250W/230 V/50 Hz
Kimenetek száma feszültségmentes vezérléshez 1
Kimenetek száma a fojtószelep működtetéséhez (RT-08P)1 × 5 V/500 mA/DC
Vízhőmérséklet-érzékelők száma 3× KTY81 (0...+100 °C)
Hőmérséklet mérési pontosság 2°C
Hőmérséklet mérési felbontás 0,5 °C
Időzónák száma 4
Megszakító 6,3 A/250 V
Védettségi fokIP41

Alapvető vezérlőfunkciók
- A tűztér levegőellátását szabályozó fojtószelep folyamatos működésének vezérlése, az égési folyamat teljes optimalizálása és ellenőrzése.
- A használati melegvíz-tároló tartály töltőszivattyújának működésének vezérlése használati melegvíz prioritással vagy a tárolótartály működésének vezérlése,
- Két központi fűtési keringtető berendezés működésének vezérlése,
- Funkció egy másik hőforrás kikapcsolására, amikor a kályha hőt szolgáltat az elosztórendszerbe,
- Beépített programozható termosztát funkció,
- A vezérlő működése "nyári üzemmódban kizárólag a használati melegvíz-tároló tartály vagy tárolótartály ellátásához igazított" üzemmódban,
- Automatikus teljes fojtószelep-zárás az égési folyamat befejezése után, ami véd a csövek és a helyiségek kihűlése ellen,
- Az érzékelős sérülések és az elosztóvezetékek túlmelegedésének jelzése,
- Az "Anti-Stop" funkció a fűtési szezonon kívül védi a szivattyúkat,
- Az elosztóvezetékek fagyás elleni védelmét szolgáló funkciók

Paraméterek

Visszajelzések

Értékelés
4
0 vásárló által
értékelve

Fórum

Segítsen más vásárlóknak!
Írjon értékelést erről a termékről.