TATAREK RT09 PID DUO RETORTA Kazán hőmérséklet szabályozó

Mikroprocesszoros hőmérséklet-szabályozó központi fűtési (CH) kazánokhoz adagolóval

... többet

Termék azonosító: 46020060
A szállítás ára: 1 750 Ft
Raktáron 1 db.
57 970 Ft
45 650 Ft ÁFA nélkül
Biztonságos fizetés hitelkártyával
QMS ISO 9001 minőségi tanúsítvány birtokosa
Több mint 10 éves tapasztalat a területen

TATAREK RT09 PID DUO RETORTA Kazán hőmérséklet szabályozó

Az RT-09 PID Tatarek szabályozó egy kiváló minőségű szabályozó PID-algoritmussal, LCD kijelzővel és bármely gyártó szobapaneljének csatlakoztatási lehetőségével. Fel van szerelve a vállalat SP1 házi paneljének kimenetével is, amely a kazán működésének felügyeletét és a helyiség levegőhőmérsékletének szabályozására szolgáló időperiódusokat tartalmazza.
A PID olyan típusú szabályozót jelent, amely figyelembe veszi a szabályozási hiba (arányos), annak előzménye, azaz az integrál és a változásainak gyakorisága - a derivált - hatását. Ezért használják az angol PID rövidítést.
A fűtőkazánok esetében elméletileg akkor érhető el a legjobb eredmény, ha az égési folyamat folyamatos, és olyan tüzelőanyag-levegő keveréket választanak, amely lehetővé teszi a teljes elégetést. Ezért a vezérlőegységnek lehetőséget kell biztosítania a folyamatos teljesítményszabályozásra, és a teljesítményt a fűtési rendszer tényleges igényeihez kell igazítania. A hőmérséklet-változások tendenciájának elemzése alapján az RT-09 PID szabályozó az úgynevezett egyensúlyi pont elérése érdekében módosítja a beállításait.
A vezérlő olyan CH- vagy HMV-berendezést vezérel, amely csavaros vagy dugattyús tüzelőanyag-ellátással ellátott kazánnal rendelkezik, amelyben a kazán hőmérséklete a tüzelőanyag-ellátás változtatásával változik. A továbbfejlesztett PID működési algoritmus lehetővé teszi a kazán teljesítményének automatikus modulációjával történő üzemeltetést, a szükséges hőmennyiség előállítását, az égési folyamat egyenletesebbé tételét (nincs hirtelen hőmérsékletváltozás a tűztérben és a kéményben), nagyobb hatékonyságot és a fűtőberendezés hosszabb élettartamát garantálja.

- Az RT-09 PID vezérli a ventilátor, a CH-keringető és a használati melegvíz töltőszivattyú működését,
- Az RT-09 PID órával van felszerelve, amely lehetővé teszi a beállítások automatikus módosítását a különböző napszakokban,
- Az RT-09 PID bármilyen Tatarek szobatermosztáttal vagy távirányítóval együttműködik,
- Az RT-09 PID maga választja ki a tüzelőanyag mennyiségét, azonban a ventilátor teljesítményét manuálisan kell kiválasztani a tüzelőanyag betáplálásakor a szénminőséghez, illetve a tüzelőanyag betáplálás nélküli működéshez.
A feszültségmentes relékimenettel ellátott bármely típusú szobatermosztát csatlakoztatása esetén a működési elv a következő: A beállított szobai levegőhőmérséklet elérésekor a termosztát jelzése a beállított kazánhőmérsékletet a 14. paraméter értékére, szervizelhetően 50 °C-ra csökkenti (a hőmérséklet 25-85 °C tartományban programozható, azzal a kikötéssel, hogy a paraméter magasabb kell legyen, mint a szabályozó kikapcsolási hőmérséklete), a CH-szivattyú ciklikus működése is elindul (41. sz. programozható paraméter), alapértelmezés szerint a szivattyú 30 másodpercig (folyamatos üzemidő) működik 4 perces szünettel (szünettartomány 1-30 perc).


A vezérlőegység 4 vezérlési szinttel rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti a munkát azok számára, akik nem ismerik az elektronikus berendezések működését.
0. szint, azaz nem állnak rendelkezésre paraméterek,
1. szint, ezek a kiválasztott, leggyakrabban használt paraméterek, azaz:
a) Az adagoló bekapcsolási ideje a munkaciklusban és a szünetekben,
b) A használati melegvíz-szivattyú kikapcsolási hőmérséklete,
c) DHW prioritás, OFF/ON/SUMMER tartomány, SUMMER üzemmódban csak a DHW töltőszivattyú üzemel.

2. szint, ezek az időszakok beállításához kapcsolódó paraméterek.
Négy időszak van. A 0 időperiódus vagy az úgynevezett nulla időperiódus a kazán alapbeállítása.
3. szint, hozzáférést igényel a konfigurációs paraméterekhez. Az erre a szintre való belépéshez a vezérlő kezelési útmutatójának alapos tanulmányozása szükséges. Lehetővé teszi a vezérlőegység működésének pontos hozzáigazítását a létesítmény igényeihez.


Alapvető műszaki paraméterek

Tápegység 230 V/50 Hz
Kiemelt terhelési teljesítmény 10 W
Maximális kapcsolási teljesítmény 1400 W
Üzemi körülmények 0 °C-55 °C,
páratartalom 10-80 %
kondenzáció nélkül
Védettségi fok IP30
Betápláló vezérlő kimenet 3 A/230 VAC
Ventilátorvezérlő kimenet 1 A/230 VAC változó fordulatszámú vezérlés
Kimenet a keringtető vezérléséhez 1 A/230 VAC
Kimenet a használati melegvíz töltőszivattyú vezérléséhez 1 A/230 VAC
Kazán biztonsági termosztát Bimetál hőfokszabályozó 95 °C
Bimetál biztonsági termosztát Bimetál 90 °C
Kazánhőmérséklet-érzékelő KTY81 (0...+100 °C)
Hőmérséklet-érzékelő melegvíz-tartályhoz KTY81 (0...+100 °C)
Hőmérséklet mérési pontosság 2 °C
Hőmérséklet mérési felbontás 0,5 °C
Időrések száma 4


A Cseh Köztársaság kizárólagos importőre: MBTerm-krby s.r.o.

Paraméterek

Fórum

Segítsen más vásárlóknak!
Írjon értékelést erről a termékről.